anställning som mamma

Denna texten vill jag tillägna min underbara, tålmådiga, flitiga, duktiga, och fantastiska mamma och alla miljoner andra tålmodiga mammor runt om i världen. Att vara mamma och hemmafru är ett heltids jobb utan paus och semester.
Så tänk er för tjejer innan ni ger er på ett av världens tuffaste jobb.

Det skulle inte skada om en pappa eller två tog sig tid att läsa denna texten och kanske förstå hur underbara deras fruar igentligen är som står ut.

Anställning MOR!

Anställning som MOR!
Mor har en central roll i Familjens ledning. Du får ansvar för följande områden:
Organisation och Ledning
Transport
Inköp
Vård och Omsorg
Verkstadstjänster
Andra påkommande uppgifter

Lön: 0

Semester: Anställningen kräver att man är återkomlig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuell tilläggsjobb kan avtalas, om det bättrar ekonomin i familjen och inte kommer i konflikt med uppgifterna som MOR:

Avgörande krav: Honkön

Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort.
Du måste kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet och dom äldre barnen som bråkar högljutt.
Du måste kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger “Imse vimse spindel” och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef:
Du måste kunna göra inköp och planera menyer för envars aptit minst 18 år framöver samt för makens smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det ska göras middag till många personer.

3. Administratör:
Du är direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubileer, skolavslutningar, begravningar o.dyl.

4. Vård och omsorg:
Du måste kunna fungera utan sömn upptill sex dygn, medan annat arbete skall utföras utföras som vanligt. Du måste kunna vis duktighet i vård av patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog:
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinusarier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare:
Du måste kunna designa och sy kanindräkter och fantomendrälter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i kappor, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör:
Du måste kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en fors av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ser vi som en merit.

8. Cykelreparatör:
Du måste vara förtrolig med alla aspekter vid underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du måste också kunna laga cykelslangar på campingplats. Godkännd kurs i första hjälpen är obligatorisk.

9. Vetrinärassistent:
Du måste kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur, (efter att ägaren tröttnat på dom). Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste även vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt:
Du måste vara van med att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist:
Du måste hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig till ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du skall utfodra tonåringar som pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare:
Du måste kunna starta gräsklipparen, betjäna trädgårdredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du måste kunna numret till giftinformationen, och du måste hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta vart varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef:
Du måste kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och vid personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och vill bli uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustningen krävs. Sökande måste kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.
Du får självklart ansvara för julfirandet.

(Kylskåpsmagneterna är från Anne Taintor)

 

 



Kommentarer
Postat av: mammsen

skrattar

ja du denna var så klockren så det finns inte.

minns många kalla dagar man stått i stallet medan ni red eller alla tävlingar vi varit på...ler..men de e guld värda alla minne kan jag lova.

Jag hoppas jag kan bli en bra närvarande mormor/farmor till mina barnbarn..ska bli kul ;)

Pappa ska få läsa detta när han kommer hem imorgon...men om han fattar ja de vet man aldrig...han JOBBAR faktsikt förstår du o då har man RÄTT att ta det lugnt när man kommer hem...s

Hade karlar fött barn hade det bara blivit ett barn i varje familj...haha..tänk bara när de e förkylda.

MEN...jag skulle inte vilja vara utan honom (oftast)..fniss

Puss kram min lilla ängel..tack för du finns o är en så underbar dotter som jag är stolt över jämt.

2009-08-26 @ 10:02:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0